Балкан

Хрват се обесил во дворот на уништената куќа

Хрват се обесил во дворот на уништената куќа

Шеесет и едногодишен Хрват кој со денови помагал во чистење на куќите во понеделникот се обесил во дворот на куќата во која живеел пред поплавите.

Живеел сам, неговата сопруга починала пред неколку години, а децата се отселиле.

Се уште не се знаат мотивите за самоубиството.