петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 38

Хрватска ќе дава субвенции за бела техника

tehnika

Последни вести

Хрватската влада ќе дава субвенции на граѓаните за купување на бела техника од највисока енергетска класа, за да се развие енергетската ефикасност, објави МИА.

Како што пишуваат хрватските медиуми, поединечна дотација ќе изнесува 800 круни (105 евра) и обезбедена е за купување на 10.000 уреди. Субвенцијата важи за купување на високоенергетски машини за миење на садеви, фрижидери, замрзнувачи и сушилки за алишта. Условот за дотација е сите уреди да бидат од највисока енергетска класа – А+++ и да не бидат поскапи од 10.000 куни т.е. 1.322 евра.

Најчитани вести