Балкан

Хрватска ќе добие луксузно одмаралиште за богати пензионери

Хрватска ќе добие луксузно одмаралиште за богати пензионери

Наскоро во Хрватска ќе се отвори првото одмаралиште за богати пензионери. Одмаралиштето се наоѓа во непосредна близина на брегот и центарот на Цриквеница.
Во луксузни услови ќе уживаат 120 станари кои ќе одлучат дали ќе купат или ќе изнајмат еден од апартманите.

Во ресортот ќе можат да престојуваат и пензионери од други земји, за кои би било идеално половина година да бидат дома, а половина во Хрватска, пишува хрватски Лидерпрес.