Балкан

Хрватска погодена од циклонот Лука

Хрватска погодена од циклонот Лука

Циклонот Лука ја погоди Хрватска.

Првиот дожд падна вчера попладне во северниот дел на Јадранско Море, за подоцна невремето да ги зафати и западните и централните делови на внатрешноста на земјата.

Дожд со грмежи подоцна ја зафатија и Славонија и северните делови на континетална Хрватска и северниот дел на Далмација.

Невремето предизвика проблеми и во Загреб, каде се регистрирани повеќе интервенции на пожарникарите и на комуналната служба.