сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 51

Хрватска врати 600 мигранти во Србија

Српските власти имаат намера овие имигранти да ги вратат во Македонија

begalci

Последни вести

Хрватска денеска врати околу 600 мигранти во Србија, јави Танјуг, додавајќи дека српските власти имаат намера овие имигранти да ги вратат во Македонија, од каде влегле на српска територија.

Според податоците на српската полиција, во текот на минатата ноќ од Македонија во Србија пристигнале нови 190 бегалци.

Во текот на минатата недела во Србија дневено влегувале помалку од 500 бегалци, колку што изнесува дневната квота за прием што ја усогласија државите долж балканската бегалска рута.

Најчитани вести