Балкан

Хрватска ќе крене ѕид на границата со Србија

Хрватска ќе крене ѕид на границата со Србија

Хрватска ќе крене ѕид на границата со Србија? Владата на Хрватска е подготвена да отпочне со изградба на ограда на границата со Србија доколку пропадне „планот Ц“, за транзитот на бегалците кон Словенија, тврди хрватски „Јутарњи лист“.

Плановите за оградување на границата постојат веќе некое време, а проценките говорар дека, ако се отпочне со поставување на оградата, работата би била завршена за околу две недели. „Јутарњи лист“ ги изнесува овие информации повикувајќи се на сопствени извори од владата.

Ако Словенија или Австрија…