Балкан

Хрватски бранител се самозапали за време на протест

Хрватски бранител се самозапали за време на протест

Хрватски бранител се самозапали на протестите кои се одржуваат во Загреб. Идентитетот на мажот засега не е познат. Тој се приклучил на демонстрантите, извикал „Да живее Хрватска“, се полил со бензин и се запалил.

При обид да му помогне, бил повреден уште еден бранител. Со тешки изгореници , бранителот  бил префрлен во болница, од каде потврдуваат дека  второто  лице има полесни   изгореници.

Од почетокот на минатата недела штрајкувачите бараат смена на ресорниот министер Предраг Матиќ , на неговата заменичка и на помошникот на министерот, зашто , како што тврдат не направиле ништо за заштита на правата на бранителите од татковинската војна во деведесеттите.