Македонија

Хуманитарен концерт во Охрид за помош во поплавените подрачја

Хуманитарен концерт во Охрид за помош во поплавените подрачја

Охрид се приклучува кон иницијативата за собирање на помош за жителите од поплавените подрачја во Република Македонија. За таа цел во недела на 8-ми февруари 2015 година во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид ќе се одржи голем Хуманитарен концерт.

На концертот ќе настапат Камелеон, Ѓоко Танески, The Backdoor Band, Дамјан Пејчиноски, Група Романса, Street Spirit, Betty’s Boobs, Ирма Гогова, Натали Илијоска во придружба на Виктор Јолакоски и Ангела Николоска.

Поддржувачи на концертот се Labino Sound, НУЦК „Григор Прличев“, Печатница НИПОН, Лајонс клубовите од Охрид, Унијата на млади сили на ВМРО – ДПМНЕ од Охрид и Охридскиот Локален совет на млади.

Концертот започнува во 20 часот, а влезот чини 100 денари.

фото: Ohrid News