сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Хуманитарна акција на „Бубамарите“ – „од дете за дете“

Buba MAra

Последни вести

Градинката „Буба Мара“ во текот на февруари продолжи со реализација на хуманитарно-едукативниот проект „Од дете за дете“ при Министерството за труд и социјална политика, во кој децата донираа вода и хигиенски производи, наменети за поплавените семејства низ Македонија.

Со ваквите акции децата уште од најмала возраст учат за солидарноста и хуманоста, за важноста на пријателството, за помагањето и почитувањето на другите.

Најчитани вести