петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 66

Хуманитарна наградна игра за децата со оштетен вид

vid

Последни вести

Обезбедување средства за отворање центар за помош на лица со визуелен хендикеп односно за децата со оштетен вид е целта на Здружението НВО Детски свет нов почеток  кое од денеска ја започнува наградната игра во Скопје.

Средствата собрани од проектот ќе се наменат за опремување на пристапен центар Т.С. рехабилитациски центар за ориентација во макро и микро просторот кај лицата со оштетен вид.

Наградната игра ќе биде одржана во Сити Мол каде што ќе биде поставен пункт и преку барабан секој учесник во наградната игра ќе треба да донира 100 денари и ќе извлече топче во кое ќе биде напишана наградата.

Најчитани вести