Македонија

Хуманитарни акции низ државата на УМС, утре од 12-18 часот на плоштад Македонија

Хуманитарни акции низ државата на УМС, утре од 12-18 часот на плоштад Македонија

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ започна да спроведува хуманитарни акции за помош на настраданите во поплавите во скопскиот регион.

Денеска беа отворени штандови во Скопје, Тетово и Гостивар а собраните артикли се пренесени во Сингелич.

ums

Утре исто така ќе има штанд од12-18 часот на плоштад Македонија, каде што сите ќе можат да донесат она што е најпотребно.

ums8

Во моментов во поплавените подрачја најпотребни храна, пелени, вода и средства за хигиена и дезинфекција.

ums7

ums6

ums4

ums3