Македонија

Хуманитерен Велигденски хепенинг за матурантите од домот „11 Октомври“

Хуманитерен Велигденски хепенинг за матурантите од домот „11 Октомври“

Националниот совет за родова рамноправност (СОЖМ), во соработка со Македонската православна црква – ОА, традиционално ќе го празнува големиот верски празник Велигден на платото пред Соборниот храм „Св.Климент Охридски“ во Скопје.

Членките на СОЖМ своите производи ќе ги претстават  на четири куќички-тезги, а средствата собрани од нивната продажба се наменети за хуманитарна цел – за матурско празнување на матурантите од Домот за деца без родители и родителска грижа „11 Октомври“ во Скопје.