Македонија

И брат му на Заев да е обвинител ќе му биде срам кога ќе ги види доказите

И брат му на Заев да е обвинител ќе му биде срам кога ќе ги види доказите

Премиерот Никола Груевски на денешната трибина во „Борис Трајковски“ на која се собраа над 50.000 граѓани, симпатизери, подржувачи и членови на СДСМ даде одговор на условите кои лидерот на опозицијата, Зоран Заев ги упати од универзалната сала ги упати до Владата и до владејачката ВМРО-ДПМНЕ.

-Заев бара Нов обвинител. За нас важно е обвинителот да се однесува по словото на законот. Јас сум убеден дека сегашниот обвинител тоа го прави. Инаку, такви докази има против лицето ЗЗ, што и Вице, брат му да е обвинител ќе му биде непријатно кога ќе ги види доказите. Од друга страна, ние сме подготвени за сите работи за кои постојат сомневања, а се однесуваат на наши членови или раководни лица, да бидеме максимално кооперативни и да го почитуваме законот. Времето ќе искристализира многу работи, ќе падне маглата посејана од лажните обвинувања, од драматуршките воведи на прес-конференциите и настаните на опозицијата кои даваат контекст на случувањата, ќе паднат пердувите и ќе се види целата вистина. Ние тоа го сакаме. Времето е одговор на сѐ. Во тоа сум убеден – рече премиерот Никола Греуевски одговарајќи на барањето на Заев за нов обвинител.