Свет

И Холандија ги запре летовите до египетското летувалиште Шарм ел Шеик

И Холандија ги запре летовите до египетското летувалиште Шарм ел Шеик
И Холандија ги запре летовите до египетското летувалиште Шарм ел Шеик

Холандското Министерство за надворешни работи реши привремено, до крајот на оваа недела, да ги прекине сите летови од Холандија до египетското летувалиште Шарм ел Шеик и летовите над Синајскиот Полуостров, соопшти весникот „НЛ тајмс“, цитиран од руските медиуми.

Претходно истото го стори и Велика Британија.

Решението на Холандија е донесено по консултациите, поврзани со несреќата на рускиот патнички авион „ Ербас А321“, што за време на викендот се урна на Синајскиот Полуостров.

Во консултациите учествуваа националниот координатор на специјалните служби за борба со тероризмот, Министерството за внатрешни работи и авиокомпаниите.

Холандското Министерство за надворешни работи на националните авиокомпании им препорача да ги пре