Македонија

И опозициските медиуми повеќе не знаат кој и за што протестира

И опозициските медиуми повеќе не знаат кој и за што протестира
И опозициските медиуми повеќе не знаат кој и за што протестира

Разните протести организирани од македонската опозиција ги збунија и медиумите блиски до СДСМ. Ниту тие веќе не можат да препознаат и запомнат кој за што протестира во државава.

Средношколците изманипулирани од нелегитимниот Пленум, вчера во мал број протестираа пред Министерството за образование и наука, барајќи укинување на екстерното тестирање. Опозицискиот „Плусинфо“ на Бранко Геровски тотално се збуни и не препозна кој протестира, па за средношколците помисли дека се студенти, пишува „Курир“.

Сакајќи со помпезна теза да ги претстави протестантите како жртви на системот, овој медиум кој жестоко го брани СДСМ, направи голема грешка. Тие пренесуваат став на Фронтот за демократска Македонија (ФРОДЕМ) за поддршка на средношколците, ама збунето