Магазин

И политичарите излезени на „Бела ноќ“

И политичарите излезени на „Бела ноќ“

Атрактивните концерти, изложби, перформанси беа предизвик и за македонските политичари да ги посетат настаните организирани на „Бела ноќ“.

Фотографот на „Република“ забележа дел од министрите на Владата, Никола Попоски, министерот за надворешни работи, министерката Гордана Јанкулоска со сопругот и вицепремиерот Зоран Ставрески со сопругата во едно од кафулињата на скопскиот плоштад „Македонија“.

belanok2-500

И министерот за образование Никола Тодоров и Миле Јанакиески, министерот за транспорт и врски, исто така во друштво на своите сопруги уживаа во настапот на спектакуларната словенечка група „Перпетум џезиле“ .

belanok3-500

ФОТО: Република