И Триангла доби подземни контејнери

174

Во населбата Триангла во општина Гази Баба денеска беа пуштени во употреба системи со три подземни контејнери со зафатнина на секој контејнер од 3 кубни метри,  од кои два за мешовит отпад од домаќинството и по еден контејнер за ПВЦ амбалажа.

На пуштањето на подземните системи присуствуваа градоначалниците на Град Скопје и општина Гази Баба, Коце Трајановски и Тони Трајковски.

– Градот Скопје, ЈП „Комунална хигиена“ и oпштините во градот Скопје продолжуваат со проектот поставување системи со подземни контејнери, кој почна во 2013 година. Празнењето на подземните контејнери е на хидрауличен погон, за што ќе се употребуваат постојните возила на ЈП „Комунална хигиена“, коишто се специјално надградени за оваа намена. Исто така, и за  тековнава 2017 година се  обезбедени средства за уште 15 инсталации, во пет општини со по три инсталации, појасни Трајановски.

Вкупната инвестицијата на овој проект изнесува 6,6 милиони денари и во неа подеднакво по 2,2 милиони денари учествуваат Градот Скопје, ЈП„Комунална хигиена“ и Општина  Гази Баба, а по толку ќе вложуваат и општините во коишто ќе се поставуваат овие системи за подземни контејнери.  

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.