вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 60

ИХФ со ново правило – максимум три промени на клубови во една сезона

Со цел да нема многу промени на клубови и „шетање", Светската ракометна федерација (ИХФ) на конгресот во Сочи, Русија реши во иднина тоа да биде ограничено.

ИХФ со ново правило - максимум три трансфери во сезона

ИХФ со ново правило - максимум три трансфери во сезона

Поврзани вести

Максималниот број на трансфери, односно промени на клубови во една сезона е три, без разлика дали се работи за една држава или е меѓународен трансфер.

Еден од темите за кои имаше многу дискусија е ограничувањето на промена на националоста на играч по наполнување на 21 година, како и ограничување на бројот на играчи родени во други земји а настапуваат за една репрезентација.

Овој предлог беше отфрлен од страна на Конгресот.

Најчитани вести