понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 64

Илиевски: Организацијата на Суперкупот на Европа е признание кое не може секој да го добие

Илиевски: Организацијата на Суперкупот на Европа е признание кое не може секој да го добие

Илиевски: Организацијата на Суперкупот на Европа е признание кое не може секој да го добие

Последни вести

Не се случува ништо трагично, трауматично во ФФМ кај нас внатре. На крајот на краиштата, добивањето на организацијата на Суперкупот на Европа е признание кое не може секој да го добие, смета долгогодишниот спортски новинар и актуелен уредник на спортската редакција на ТВ НОВА, Бранко Илиевски.

-Работата на администрацијата во федерацијата и резултатите на А националниот тим се сосема две различни рботи. На крајот на краиштата, и работата со репрезентацијата е процес, тука се сложивме сите, треба години, години, почнувајќи од У-15 додека се стигне до А селекција ако овие дечиња и овие генерации У-16, У-17 и овие У-21 на кои сега сите се радуваме, од сега за 5 години ние можеме да имаме добри резултати, вели Илиевски.

Најчитани вести