Македонија

Илија Псалтиров нов амбасадор на Казахстан

Илија Псалтиров нов амбасадор на Казахстан

Мрежата на македонската дипломатија се шири кон земји во Азија, па така во парламентот беа претставени двајца нови амбасадори. Тие ќе ја претставуваат Македонија во Казахстан, односно во Обединетите Арапски Емирати.

Првиот македонски амбасадор во казахстанскиот град Астана ќе биде Илија Псалтиров кој има кратко работно искуство во МНР, а инаку е доктор по економски науки и со магистратура од Европскиот колеџ во Варшава.