четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Илјадници евакуирани во Берлин поради неексплодирана бомба од Втората светска војна

Евакуацијата на луѓето во радиус од еден километар од местото на кое е пронајдено бомбата, започна во 16,15 часот, по локално време.

bomba

Последни вести

Илјадници жители на Берлин беа евакуирани денеска поради неексплодирана бомба од Втората светска војна, пренесе ТАСС.

Евакуацијата на луѓето во радиус од еден километар од местото на кое е пронајдено бомбата, започна во 16,15 часот, по локално време.

Бомбата е советска, била фрлена од авион и е пронајдена во градското подрачје Пренцлауер-Берг. Бомбата ќе биде деактивирана од специјализирани тимови на самото место.

Најчитани вести