ТОП,Македонија

Илјадници граѓани маршираа во Скопје – објавен Македонски народен документ „Избори се за Македонија“ (ВИДЕО)

Илјадници граѓани маршираа во Скопје – објавен Македонски народен документ „Избори се за Македонија“  (ВИДЕО)

Илјадници граѓани и денеска маршираат во Скопје во знак на поддршка на Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“, која протестира за отфрлање на Тиранската платформа и се спротивставува на избор на претседател на Собранието кој не се откажал од истата.

Членовите на иницијативата денес ги пренесоа пораките од Македонскиот народен документ, „Избори се за Македонија“, барајќи распишување и организирање на предвремени парламентарни избори за финален крај на кризата во Република Македонија.