Магазин

Има 95 години, а изгледа витално и младо – Ова е неговата тајна…

Има 95 години, а изгледа витално и младо – Ова е неговата тајна…
Има 95 години, а изгледа витално и младо - Ова е неговата тајна...

Турчинот Казим Гурбуз е роден во Адана 1920 година и има 95 години. Виманието на јавноста го привлече поради својата виталност, а заради младешкиот изглед смета дека се должи на редовното вежбање, исхраната и позитивниот пристап кон животот.

tur.jpg500

Тајната на долговечноста, според неговите зборови, е едноставна и секој може да изгледа како него на тие години. Клучно е редовно да се вежба и да се работи на флексибилноста на телото и зглобовите.

1tur.jpg500

Исклучително е важна и исхраната, а вели дека постојат и супер намирници како, маслинки, мед, свежо овошје и пиперка.

Тој е голем почитувач на јогата и догогодишен учител по древни вештини. Дури и на свои 95 години може да ги изведе и најтешките пози.

Казим е во одлична физичка форма, а наведува и дека има сексуална кондиција на 30 годишен маж.

3tur.jpg500

Во 1961 година доживеал тешка сообраќајна несреќа и се парализирал, а докторите му рекле дека има минимални шанси да прооди. Тврди дека се помош на третманите кои сам ги развил, успеал да се крене на нозе.

4tur.jpg500

тот.