Балкан

ИНЦИДЕНТ: Пукано врз црногорски војник

ИНЦИДЕНТ: Пукано врз црногорски војник

Двајца засега неидентификувани мажи на 8. мај пукале кон припадник на војската на Црна Гора на военото стрелиште кај Подгорица, пренесуваат тамошните медиуми.

За среќа никој не е повреден, а се уште не се знае ниту мотивот за нападот.

Надлежнте органи испитуваат дали мотивот е кражба на оружје и муниција од складиштето кое се наоѓа покрај стрелиштето, каде се случил инцидентот.

На таа локација, како што се наведува има премногу напуштени објекти, но ги обезбедува црногорската војска.

Војникот кој бил на стража вечерта на 8. мај околу 20:30 часот забележал дека кон воените објекти се приближуваат двајца мажи. Стражарот ги повикал да застанат, но непознатите лица пукале во негов правец, а потоа побегнале.