вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 31

Индустриските производи со пониски продажни цени

fabrika

Последни вести

Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар во март годинава се пониски за 0,3 отсто на месечно ниво, односно за 4,2 отсто на годишно ниво, објави Државниот завод за статистика, објави МИА.

Во март оваа година во споредба со февруари, продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се пониски во групите Енергија за 0,6 отсто и Интермедијарни производи, освен енергија за 0,2 отсто, додека во групата Нетрајни производи за широка потрошувачка се непроменети.

Во март 2015, во споредба со март 2014, продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се пониски во групите Енергија за 10,4 отсто, Интермедијарни производи, освен енергија за 1,3 отсто и Капитални производи за 0,5 отсто, додека во групата Нетрајни производи за широка потрошувачка се непроменети.

 

Најчитани вести