ТОП,Македонија

„Инфомакс“: Митко Јованов од Градско, инаку советник на Заев бил тепан поради педофилија?!

„Инфомакс“: Митко Јованов од Градско, инаку советник на Заев бил тепан поради педофилија?!

Познато е дека во друштвото на Заев ретко се сретнува човек кој е без валкано минато, без криминално досие и со чиста психо-физичка медицинска слика. Пред безмалку една деценија Митко Јованов кој во моментов е советник на Зоран Заев од најголема доверба, бил директор на комуналното претпријатие во Градско. Во неговото родно место го паметат по тоа што постојано менувал партии за да задржи функција, но и по тоа што ја има заглавено сметката на општината со над 6.000 евра за телефонски разговори во Германија, каде подоцна се оженил.  Судските процеси за советникот на Заев, Митко Јованов сеуште се влечкаат во судот во Велес, пишува „Инфомакс

И тоа можеби и не е толку страшно, ако се има предвид дека во друштво на Заев се осудени убијци, криминалци кои соработуваат со исламски радикали како Чаушот, рекетари, алхохоличари и ред други лица кои се занимаваат со општествено проблематични категории.

Но најголемиот скандал што го имал советникот на Заев не бил пријавен во полиција и немало судска разрешница.
Имено, за Мирко Јованов во јавноста се шпекулира дека имал психопатски  и педофилски напади. Колешките од „Дневник“ кога тој работеше таму постојано се жалеле од непристојни пораки, пипкања и сл.

Кога бил директор на комуналното во Градско имал обид да силува осмооделенка од школото Даме Груев. Ја начекал сама, ја влечел до тоалетите и пробал да ја силува. За среќа безуспешно.
За жал на Јовановски, за овој испад дознава и таткото на девојчето, и веднаш се упатил кон училиштето во меѓувреме забранувајќи никој да не го пријавува педофилот во полиција. Домарот и уште еден негов пријател му асистирале на таткото, застанувајќи на капијата на училиштето и не дозволуваат никој да влезе.
Таткото на девојчето го навлекол Митко внатре и почнува да го тепа.

Толку многу ќотек паднало, што очевидците тврдат дека Митко Јованов, сегашен советник на Заев извршил голема нужда во долната облека. Оттогаш, ретко кога Јованов се решава да го посети родното место каде што сеуште живеат неговите родители.

И, Градско има свој „Сарма“, само што за разлика од скопскиот, овој од Градско немал чувство дека треба да престане!, стои во текстот на „Инфомакс“.