ТОП,Македонија

ИНФОМАКС: Кои се криминалците кои СДСМ во очај ги ангажира за да го блокираат Скопје?

ИНФОМАКС: Кои се криминалците кои СДСМ во очај ги ангажира за да го блокираат Скопје?
ИНФОМАКС: Кои се криминалците кои СДСМ во очај ги ангажира за да го блокираат Скопје!

Како што платеничката „револуција“ тоне во очај така СДСМ и Сорос бараат се потешки криминалци да застанат на нивна страна. Ви ги откриваме луѓето кои позади себе имаат дебели криминални досиеа, неколку убиства и тешки кражби кои го нападнаа таткото што се обидуваше своето болно дете да го однесе на доктор, пишува порталот ИНФОМАКС.

Со нивните возила СДСМ се обидува преку ден да го наруши живеењето на Скопјани, загрозувајќи ја нивната слобода на движење, надевајќи се дека тоа ќе предизвика доволно гнев за криминалците кои се собираат на протестите да предизвикаат конфронтација и ескалација на состојбите, пишува порталот.

Од партијата се свесни дека долгогодишните партиски кадри не се согласуваат со политиките на Заев и Шеќеринска, па прибегнуваат кон крајни алтернативи, ангажирање на тешки криминалци со дебели криминални досијеа за убиства, тепачки, тешки телесни повреди, фалсификување на документи и исправи да ги бранат интересите на Заев.

Ова се луѓето, криминалци со педигре кои Заев ги ангажира на протестите, објавува Инфомакс.

 

ivanco_pavlovskiИванчо Павловски, познат криминалец во скопското подземје, егзекутор на повеќе убиства, тешки кражби, учество во тепачки и фалсификување на документи, осуден на повеќе години затвор. Ова е неговата казнена евиденција:

Иванчо Павловски 1962
КАЗНЕНА ЕВИДЕНЦИЈА
-Казна затвор во траење од 3 години и 6 месеци за кд Убиство од 2005 година
-Казна затвор во траење од 8 месеци за кд по член 288- предизвикување општа опасност од 2007 година
-Казна затвор во траење од 6 месеци за кд по член 88 од 1987 и 2 години условно
-Казна затвор во траење од 6 месеци за кд по член 378 фалсификување исправа од 1998
-Мерка засилен надзор од родител за кд по член 156 –тешка кражба од 1980 година
ОПЕРАТИВНО познат на полицијата и заради
-КП по член 132 –учество во тепачка во 2000 година од Скопје
-КП по член 123 -Убиство во 2001 година од Скопје
-КП по член 131 –тешка телесна повреда во 2001 година од Скопје
-КП по член 123 –Убиство во 2004 година од Скопје
-КП по член 236 -тешка кражба во 2004 година од Скопје
-КП по член 156 – тешка кражба во 1979 година од Скопје
-КП по член 43 во 1986 година од Скопје
-КП по член 378 -фалсификување исправа во 1996 година од Скопје

 

andrea_mitkovskiАндреа Митковски 1976, исто така добро познат на полицијата поради нанесување на тешка телесна повреда во 2011 година, за што добил судска опомена, застанат на браникот на Зоран Заев и неговата свита, која има за цел предизвикување на немири во Скопје.
КАЗНЕНА ЕВИДЕНЦИЈА
-Судска опомена за кд по чл.130- телесна повреда вв чл.22 од 2011 година

 

 

 

 

 

 

 

 

ivica_cvetkovski

 

Ивица Цветковски 1970, во 1990 година нападнал воено лице, односно службено лице кое ја вршело должност на што бил осуден на казна затвор од шест месеци, исто така застанат во одбрана на уште поголемиот криминалец Зоран Заев, кој се обидува со помош на криминалци да ја втурне земјата во насилство.

КАЗНЕНА ЕВИДЕНЦИЈА
-Казна затвор во траење од 6 месеци за кд по член 206 од 1990 од КЗ на СФРЈ (ОС Сараево-воен суд )

 

 

 

 

 

 

jovica_kukoski

 

Jовица Кукоски 1987
Познат само ОПЕРАТИВНО
-КП по член 386 – насилство во 2012 година од СВР Скопје
-КП по член 297 – загрозување на безбедноста во сообраќајот во 2013 година од СВР Скопје

 

 

 

 

 

 

 

boris_georgiervski-300x300    Борис Георгиевски 1964 Познат .ОПЕРАТИВНО на полицијата -КП по член 379 –посебни случаи на фалсификување исправа во 1998 година од СВР Скопјe

 

zoran_majnovski

 

Зоран Мајновски 1977
КАЗНЕНА ЕВИДЕНЦИЈА
-Казна затвор во траење од 6 месеци за кд по член 378 – фалсификување на ипсрава од 2003 година и 2 години условно
-Казна затвор во траење од 1 година за кд по член 378- фалсификување на исправа од 2004 и 3 години условно

Познат и ОПЕРАТИВНО
-КП по член 378 – фалсификување на исправа во 2000 година од Скопје
-КП по член 378 – фалсификување на исправа во 2001 година од Скопје

 

 

 

fuad_shabanovik

 

 

Фуад Шабановиќ 1957
КАЗНЕНА ЕВИДЕНЦИЈА
-Казна затвор во траење од 3 месеци за кд по член 133 –загрозување со опасно орудие при тепачка или караница од 2003 година и 1 година условно
Познат и ОПЕРАТИВНО заради
-КП по член 133 –загрозување со опасно орудие при тепачка или караница во 2000 година од Скопје
-КП по член 131 – тешка телесна повреда во 2001 година од Скопје

 

Според сознанијата кои ги има Инфомакс од свои извори во полицијата, неколкуте возила кои беа ангажирани за блокада на цел град се во сопственост на лица кои и се добро познати на полицијата. Тоа што е познато е дека Заев со 10-тина возила се обиде да го блокира цел град. Децата, пензионерите, родителите, вработените, бизнисмените сите тие беа потенцијални жртви на црните сценарија на Заев кој се обиде со помош на криминалци да предизвика инциденти како оној со таткото кој беше нападнат бидејќи се брзаше своето болно дете да го однесе на доктор.

Освен овие криминалци, во друштво на Заев се и истакнати мафијаши како што е Закир Беќири – Чауш кој масовно фалсификуваше исправи и разни документи, Зоран Верушевски чиј син долги години лежеше затвор поради убиство и нанесени тешки телесни повреди, Хаџибулиќ кој со гордост објавува фотографии со Заев итн, пишува Инфомакс.