вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Инспекторите кои не му го одзеле пиштолот на Станоев уште се на работа

ubieccc

Последни вести

Полициските инспектори од Полициската станица Кавадарци кои не му го одзеле пиштолот на Тони Станоев се уште се на работа, пишува весникот Дневник.

Весникот повикувајќи се на информации од МВР, пишува дека сеуште не е формирана дисциплинската комисија што треба да утврди дали против инспекторите ќе биде поведена постапка за утврдување на одговорност за кршење на работниот ред и дисциплина.

Неколку дена по трикратното убиство Секторот за внатршена контрола и професионални стандарди при МВР поднесе кривични пријави за несовесно работење против инспекторите Диме Крстев и Далибор Трајков.

Двајцата инспектори не му го одзеле оружјето на трикратниот убиец Станоев иако постоела законска основа да му се одземат дозволата за оружје и пиштолот.

Казната за ова кривично дела изнесува од три месеци до три години затвор.

Најчитани вести