Секс

Интересни факти за сексот што ќе ве шокираат!

Интересни факти за сексот што ќе ве шокираат!

Иако можеби сметате дека сте експерт за секс, секогаш постои нешто ново што можете да го научите. Еве неколку интересни факти за сексот, што сигурно не сте ги знаеле и што ќе ве шокираат!

Околу еден отсто од жените може да доживеат оргазам само со стимулација на брадавиците;

Речиси 12 отсто од жените за време на секс користеле мобилен телефон;

Само 15 отсто од мажите имаат подолг пенис од 17, 78 сантиметри;

Речиси 22 отсто од жените спиеле со некого од сожалување;

Најчеста причина за кршење на пенисот е претераната мастурбација;

Вагината за време на сексуалното возбудување се зголемува за 200 проценти;

Речиси 73 отсто од жените имале секс за една ноќ;

Спермата содржи повеќе од 30 состојки, меѓу кои и витамин Б12, млечна киселина, креатин и холестерол;

Еден од 100 луѓе по оргазмот имаат главоболки;

Мажите почесто страдаат од сексуални главоболки;

Интересни факти за сексот што ќе ве шокираат!

Од сексомнија или секс за време на сонот страдаат околу седум отсто луѓе;

Вибраторот е измислен во 19-иот век и се користел за лекување хистерија;

Со 30 минути секс се трошат околу 200 калории;

Околу 12 отсто од луѓето имале секс на работното место;

Интересни факти за сексот што ќе ве шокираат!
Интересни факти за сексот што ќе ве шокираат!

Жените во просек имаат 4, а мажите седум сексуални партнери;

Една мала лажичка семена течност содржи околу пет калории;

Околу 47 отсто од жените поседуваат вибратор;

Сперматозоидите во женското тело може да преживеат од 3 до пет дена;

Околу 34 отсто од мажите лажеле за да имаат секс;

Една третина од мажите имаат проблем со прераната ејакулација.