четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 0

Инуклеарките во Франција во штрајк, нема испорака на електрична енергија

Штрјаковите ќе бидат во рамки на протести кои се одржуваат ширум Франција со цел владата да се натера да го повлече спорниот план за реформи на законите за вработените.

Инуклеарките во Франција во штрајк, нема испорака на електрична енергија

Инуклеарките во Франција во штрајк, нема испорака на електрична енергија

Поврзани вести

Членовите на францускиот синдикат Генерална конфедерација на трудот (CGT) гласаа за координирана серија штрајкови во сите 19 француски нуклеарни електрани и прекин на испораката на електрична енергија.

Штрјаковите ќе бидат во рамки на протести кои се одржуваат ширум Франција со цел владата да се натера да го повлече спорниот план за реформи на законите за вработените.

– Сите вработени во постројките за производство на електрична енергија гласаа за штрајк што почнува денеска. Сите 19 нуклеарки гласааз а штрајк, изјави претставник од синдикатот, пренесе Тајнуг.

Најчитани вести