понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Инвестиција од 500.000 евра во патна инфраструктура во општина Радовиш

pat_2

Последни вести

Од буџетот на општина Радовиш ќе бидат инвестирани 500.000 евра во уредување на патната инфраструктура во општината. Ќе се асфалтираат локални улици во с.Калугерица, населба: Раклиш: ул. „Дане Трајков“, ул. ,,Браќа Миладинови“, ,ул. ,,Корча маало“ и крак ,,6-Ноември“ од Радовиш.

pat_3

– Нашето ветување дадено кон граѓаните во 2014 год. го остваруваме благодарение на посветеноста на службите на општина Радовиш, вложивме голем труд и енергија со цел да ја подготвиме проектната документација, да ги усогласиме сите законски процедури, за да можеме денес да го имаме задоволството и да ја реализираме оваа наша замисла, изјави градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов.

pat_5

Паралелно со овој проект се реализира уште еден проект за поплочување со бехатон плочки на пристапни улици во село Сулдурци, крак на ул: ,,Калаузлиска,, како и улица во Радовиш позната како ,,Габрешко маало“.

Најчитани вести