петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 56

Инженерка и инвеститор „лапнале“ милиони преку измами

Инженерка и инвеститор „лапнале“ милиони преку измами

Инженерка и инвеститор „лапнале“ милиони преку измами

Поврзани вести

Четириесет и деветгодишната Н.Т. од Куманово доби кривична пријава поради сомнение за сторени две кривични дела „несовесно работење во службата “ и „фалсификување на службена исправа“.

Пријавената како главен надзорен инженер, при градба на објект – семејна куќа во Куманово, сопственост на инвеститорот С.П. од Куманово, постапила спротивно на основниот проект за градба и на добиеното одобрение од страна на Сектор за урбанизам, на тој начин што  изготвила и заверила одобрение за употреба во кој внела невистинити податоци и истото го приложила во Секторот за урбанизам при Општина Куманово, заради запишување во катастарот на недвижности.

Со овие дејствија кумановската инженерка и инвеститор лапнале милиони преку измами, поточно 15.798.135 денари, преку продажба на станбените простории.

Најчитани вести