Свет

Ирачки пилоти по грешка им помогнале на џихадистите

Ирачки пилоти по грешка им помогнале на џихадистите

Воени пилоти од Ирак фрлиле муниција и пакети со храна на џихадистите од „Исламска држава“, откако по грешка ги зеле за своите војници.

Неколку пилоти фрлиле вода, пакети со храна и муниција над реон, контролиран од џихадистите.

– Нашите пилоти немаат доволно искуство и на тој начин ние „помонавме“ на борците. Станува збор за млади пилоти, кои штотуку стапија на служба, додал тој.