Свет

Ирачките сили се подготвуваат на напад на Фалуџа

Ирачките сили се подготвуваат на напад на Фалуџа

Ирачкиот премиер Нури ал Малики денеска го повикал населението на Фалуџа да ги протераат „терориститите“ кои го држат градот под заседа и да го поштедат од уништување за да изведат евентуален упад на војската.

Малики го повикал „народот на Фалуџа“ и нивните племиња да ги протераат терористите од нивните населби да не бидат изложени на опасности од оружен судир.

Неименуван висок ирачки претставник потврдил дека „ирачките сили се подготвуваат за голем напад на Фалуџа“.