Свет

Ирак го зазеде древниот град Нимруд

Ирак го зазеде древниот град Нимруд

Градот се наоѓана околу 30 километри од Мосул, град што ирачките сили, исто така, се обидуваат да го ослободат од радикалните џихадисти, пренесе Хина.

Припадниците на ИД тешко го оштетиле археолошкото наоѓалиште во Нимруд, основано во 13. век