Македонија,Крими хроника

Исчезнаа малолетни брат и две сестри во Скопје

Исчезнаа малолетни брат и две сестри во Скопје

Скопјанецот Н.И. (38) вчеравечер пријавил дека неговите три деца исчезнале.

Таткото пријавил дека на 5-ти месецов во 8 часот наутро децата од дома се упатиле во непознат правец

Малолетниците кои се оддалечиле од домот се на возраст од 17 до 14 години. Синот М.И. е најстар и има 17, двете ќерки имаат по 16, однсно 14 години.

Полицијата презема мерки за пронаоѓање на малолетните деца.