среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 13

ВИДЕО: ИСИС се заканува со акции и на Балканот

isis3

Последни вести

Албанските медиуми објавија содржина на едно видео каде членови на ИСИС се заканауваат на земјите од Балканот.

-Упатуваме порака на сите оние кои почитуваат друг господ освен Алах во Албанија, Косово, Македонија и целиот Балкан. Немојте да мислите дека ние ги имаме заборавено сите штети што ги вршите врз муслиманите. Немојте да мислите дека ние ги имаме заборавено оние кои се непријатели на Алах. … Ние ќе ви дојдеме со бомби.

Овие закани се упатени во видеото на албански јазик од членови на ИСИС со имињата Абу Билкис (Ал Албан), и Абу Микатил (Ал Косова).

Најчитани вести