Свет

ИСИС создаде женска бригада

ИСИС создаде женска бригада

Садистичка религиозна полиција, составена само од жени ,мачела млада Сиријка за тоа дека го доела детето на јавно место, пишува “Мирор”.

Бригадата “Ал Ханза” користела средновековен алатка наречена “штипалката”, за да наметне строго однесување според шеријатот меѓу жените во заземениот од “Исламска држава” град Рака.Тој се состои од две метални вилици кои им ги гризат градите на жртвата, предизвикувајќи неверојатна болка. Според локалците, женските одреди на исламистите се фанатични и пожестоки дури од мажите, а меѓу нив имало и многу Британки, и дојденци. Во последниот месец бригадата убила најмалку 120 цивили.