недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 1

Исплатен долг од 150 милиони евра од времето на СДСМ

По основ на камати од почеток на отплатата до денес се исплатени 69,375 милиони евра, или вкупно заедно со главнината 219 милиони евра.

Исплатен долг од 150 милиони евра од времето на СДСМ

Исплатен долг од 150 милиони евра од времето на СДСМ

Поврзани вести

Исплатени се 150 милиони евра за еврообврзницата издадена во 2005 година, информираат од Министерството за финансии.

По основ на камати од почеток на отплатата до денес се исплатени 69,375 милиони евра, или вкупно заедно со главнината 219 милиони евра.

Оваа еврообврзница е издадена пред десет години, кога министер за финансии беше Никола Поповски. Каматната стапка за оваа еврообврзница беше 4,625 отсто.

За време на мандатот на Поповски, во 2004 година беше воведено и издавањето на државните хартии од вредност како инструмент за финансирање на буџетот.

Најчитани вести