среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 43

Исплатен надомест за штетите од временските непогоди

Владата денеска продолжи со исплата на надомест за штетите од временските непогоди кои се случија годинава.

poplava-500

Поврзани вести

Владата денеска продолжи со исплата на надомест за штетите од временските непогоди кои се случија годинава.

Исплатен надомест за штетите од временските непогоди

Исплатен надомест за штетите од временските непогоди

Исплатени се 2,3 милиони денари на 105 лица од Радовиш, Охрид и Кратово, информираат од Министерството за финансии.

Владата на Република Македонија и понатаму ќе продолжи со обесштетување на граѓаните кои претрпеа штети од невремето годинава, како што е ветено, се вели во соопштението.

Денеска исто така се исплатени 1,9 милиони денари субвенции на сточари за одбележани грла говеда.

Најчитани вести