Македонија

Исплатена пензијата за месец јуни

Исплатена пензијата за месец јуни

Министерството за финансии денеска ја исплати пензијата за јуни. На сметките на 286.573 пензионери префрлени се 3 милијарди 577 милиони и 600 илјади денари.

Просечната пензија заклучно овој месец изнесува 12.489 денари.