петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 66

Исплатени 14 милиони денари оштета на земјоделци од Босилово

isplateni-14-milioni-denari-oshteta-na-zemjodelci-od-bosilovo

Поврзани вести

Владата продолжува со исплата на обесшетувањето на земјоделците и домаќинствата кои претрпеа штети во поплавите што во текот на јануари и февруари годинава ја погодија Македонија. Денес се исплатени 14 милиони денари отштета на 250 земјоделци од Босилово.

Покрај земјоделците од Босилово, досега пари за отштета од поплавите им се исплатени на домаќинствата и земјоделците од Могила, Новаци и Демир Хисар.

mogilaaaa500

ВИДЕО: Земјоделците од Могила задоволни од стопроцентното обесштетување

Инаку, Владата донесе мерка за стопроцентно обесштетување на земјоделците и домаќинствата од штетите од поплавите во јануари и февруари годинава.

Исто така, преземени се и мерки за обнова на оштетената инфраструктура, патиштата, водоводните системи, малите брани итн.

Најчитани вести