Македонија

Исплатени 77, 4 милиони денари субвенции за тутунарите

Исплатени 77, 4 милиони денари субвенции за тутунарите

Министерството за финансии денеска исплати 77,4 милиони денари на 2.069 тутунари за реколтата од 2013 година.

Како што соопштуваат од Министерството, станува збор за доисплата за откупен тутун на оние тутунари кои имале проблем со трансакциските сметки и кај кои сега се надминати техничките пречки.

Министерството за финансии продолжува со редовната исплата на субвенциите за поддршка на земјоделието, како една од носечките гранки на македонското стопанство.