Свет

Историска средба на лидерите на Кина и Тајван

Историска средба на лидерите на Кина и Тајван
Историска средба на лидерите на Кина и Тајван

Претседателите на Кина и Тајван Кси Џинпинг и Ма Јинг-џеу денеска во Сингапур ја започнаа првата историска средба по 65 години, проследена со протести и обид на демонстрантите да упаднат во тајванскиот парламент, објави МИА.

Разговорите на високо ниво ќе бидат фокусирани на односите меѓу Кина и Тајван, кои се особено тензични.

Кина тврди дека има су