петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 37

Истражување за пропишување антибиотици кај респираторни инфекции

antibiotici

Последни вести

Здружението на специјалисти по семејна медицина – респираторна група и Центарот за семејна медицина при Медицинскиот факултет во Скопје, денеска во Охрид ќе ги презентираат резултатите од истражувањето за пропишување антибиотици кај респираторни инфекции во Македонија.

Како што наведуваат, истражувањето е спроведено минатата година, во месец ноември и опфаќа 107 доктори од примарната заштита и 4.569 пациенти

Најчитани вести