вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 3

Италија: На секој час криминалци крадат по 13 автомобили

500kradec_avtomobil

Последни вести

Криминалците во Италија на секој час во просек крадат по 13 автомобили.

Најмногу автомобили се украдени во регионот Кампанија – 23.682 во 2015 година, а најбезбеден е градот Белуно каде криминалци крадат „само“ по 19 автомобили дневно.

Како што објави Кориере дела сера, во цела Италија дневно „исчезнуваат“ по 312 автомобили.

Вкупниот број украдени патнички автомбили во минатата година во Италија е 114.121. Најчесто краден автомобил во Италија е Фиат Панда – 11.632 во 2015 година, од кои се пронајдени 56 отсто.

Најчитани вести