Бразил2014

Италија со дрес кој ги масира мускулите

Италија со дрес кој ги масира мускулите

Веќе сме заборавиле кога фудбалските репрезентации користеа нормално, едностави дресосови, кои беа комбинација од една или најмногу две бои. Спортските брендови се во постојана трка со времето и конкуренцијата, постојано дизајнираат нови модели со помош на најновите технологии.

Меѓу најинтересните ќе ги вброиме дресовите на фудбалската репрезентација на Италија и на Португалија.
Италија веќе неколку години носи дресови на познатата спортска марка “Пума”. Во Бразил, избраниците на Чезаре Прандели ќе имаат дресови со специјални ленти кои ќе ги масираат мускулите и ќе ја обновуваат нивната енергија уште на зелениот терен.

Репрезентативците на Португалија сосат дресови на познатата марка “Најк” која ја користи технологијата “драј-фит”, која му дозволува на материјалот да се провертува и не дозволува задржување на потта.