Свет

Италијанците за помалку од 48 часа спасиле над 10.000 мигранти

Италијанците за помалку од 48 часа спасиле над 10.000 мигранти

За само два дена се спасени повеќе од десет илјади бегалци, а во истиот период настрадале најмалку 50 лица.

Од почетоот на годината во Италија пристигнале најмалку 142 илјади мигранти, додека околу 3.100 се удавиле на патот кон Европа.