Балкан

Итекува времето за Грција да изнајде решение за кризата

Итекува времето за Грција да изнајде решение за кризата

Истекува времето Грција да најде решение со меѓународните кредитори, изјави денеска портпаролот на германското Министерство за финансии во Берлин.

„Времето е се пократко но ќе видиме в четврток во Луксембург дали е можен заеднички договор“ изјави Мартин Јегер портпарол на федералното министерство за финансии.
Јегер на прес-конференцијата одби да одговори на прашањето дали земја како Грција која што не е солвентна може да остане во еврозоната. Тој рече дека има доволно работа со одговорање на практични прашања и затоа нема да одговара на теоретски теми.