ТОП,Македонија

Иванов со амнестија за едно лице и аболиција за политичарите

Иванов со амнестија за едно лице и аболиција за политичарите

Иванов со амнестија за едно лице и аболиција за политичарите. Одлуката за помилување ќе подразбира прекин на сите кривични постапки против лица од власта и од опозицијата. Вака со други зборови може да се протолкува општиот акт што денес го донесе претседателот на државата Ѓорѓе Иванов.

Обраќање на претседателот Иванов во кое соопшти за одлуката за амнестија за едно лице и аболиција на политичарите
Иванов со општ акт – <em>Амнестија за едно лице и аболиција</em> за политичарите

Како што рече тој, само една од одлуките е амнестија за лице кое е правосилно осудено, а во сите други случаи станува збор за прекинување на постапките.

Општ акт за зачувување на државните и националните интереси

Во своето обраќање…